BRF Ljuset - Borgmästargatan 9

Användarvisningsbild
simon.blomqvist1
Inlägg: 11
Blev medlem: 15 feb 2018 12:48

05 jul 2019 13:20

Gårdsfest med loppis
Efter premiär och succé i fjol ska vi även i år har gårdsfest med loppis den 7 september!

Förening bjuder först på fika och sedan släpper vi in allmänheten som ska köpa loss allt som ni kan hitta i kammaren, på vinden eller förrådet och som ska få ett nytt liv.

Hör av dig till loppis@ljuset.se för bordsbokning. Mer info kommer att plakateras.
Senast redigerad av 6 simon.blomqvist1, redigerad totalt 5 gång.
Användarvisningsbild
simon.blomqvist1
Inlägg: 11
Blev medlem: 15 feb 2018 12:48

05 jul 2019 13:21

Nya möbler i trädgården
Föreningen har beställt nya fina trädgårdsmöbler till bersåerna och till lilla grillplatsen. Leverans av dessa är beräknad under sommaren.

Nya stolar och cafébord har redan anlänt och står utmed fasaderna. Använd dem gärna!

Hjälp till att ta hand om dem genom att torka av dem och ställa dem på plats efter användning!
Senast redigerad av 4 simon.blomqvist1, redigerad totalt 5 gång.
Användarvisningsbild
simon.blomqvist1
Inlägg: 11
Blev medlem: 15 feb 2018 12:48

05 jul 2019 13:22

Bortglömt i tvättstugan
Att 261 hushålls snabbt kan bygga berg av cyklar är bekant. Lika snabbt går det i tvättstugan där det finns en skrubb för bortglömda textilier. Precis som för cyklar måste styrelsen engagera sig för att det inte ska bli ohanterligt och för att vi har ansvar för att regler och lagar följs.

Med jämna mellanrum rensar styrelsen ut skrubben och skänker till stadsmissionen. Innan det sker förvarar vi dem ett tag i våra förråd. Ett dyrbart plagg kan ju ha hamnat i skrubben nära inpå utrensningen om man har otur.

Naturligtvis får bara styrelsen hantera bortglömda saker. Det som finns i skrubben är inte bortskänkt eller på något annat sätt allmän egendom. Det är ägodelar som tillhör någon.

Att ta något från skrubben som inte tillhör dig är ett brott.

Allt som oftast råkar någon ta fel laken från torkrummet eller få med sig något annat hem. Det kommer oftast omgående tillbaka. Visst förekommer även rena stölder. Men om man glömt något ska man kunna lita på att man kan hitta det igen i skrubben under lång tid.
Användarvisningsbild
simon.blomqvist1
Inlägg: 11
Blev medlem: 15 feb 2018 12:48

05 jul 2019 13:29

Brand på vinden
Nej, det är fake news, men som vanligt finns det en gnutta av sanning. Och farhågorna är ständigt närvarande.

Lägenhetsbranden för några år sedan är färsk i minnet, men någon större brand har vi än så länge inte upplevt i Ljuset. Att det händer titt som tätt i vår närhet behöver vi inte ens titta i tidningen för att veta.

När man ser en askkopp på vinden blir man därför lätt skräckslagen. Det är att utmana ödet. Några steg längre bort är branddörren uppställd.

Rökförbud råder i alla föreningens gemensamma utrymmen, utom en liten del på gården.

Alla dörrar på vinden är branddörrar som ska hindra branden från att sprida sig i hela huset. Nyligen renoverades flera av dem och murverket omkring. Tyvärr ser man ofta att de står uppställda med tegelstenar e.d. Om du ser en uppställd dörr ska du stänga den. Det är också enligt lag förbjudet att förvara brandfarliga kemikalier på vinden eller i säkerhetsförråden.
Skriv svar